Romantični odmor pretvorio se u pakao: Mislili su da ih je ugrizao kukac, ali noge su svaki dan izgledale sve gore

Foto: Facebook

Kejti Stivens (Katie Stephens) (22) iz Ontarija nedavno se vratila iz Dominikanske Republike, gdje je bila na odmoru sa svojim dečkom, 25-godišnjim Edijem Zitnerom (Eddyjem Zytnerom), i otkrila kako su ‘pokupili’ parazite na jednoj od prekrasnih pješčanih plaža u odmaralištu IFA Villas Bavaro u Punta Cani.

Dok su bili na odmoru, na jednoj od prekrasnih pješčanih plaža, primijetili su da su malo ‘ogrebali svoja stopala’. Tek kad su se vratili kući, primijetili su da im noge otiču, kao i da im se na prstima stvaraju plikovi.

– Mislili smo da nas je ugrizao neki kukac, no svakog dana bivalo je sve gore – napisala je Stivens na Facebooku.

Dvojica liječnika nisu uspjela otkriti šta uzrokuje oticanje, no treći je odmah prepoznao o čemu je riječ, jer je nedavno vidio sličan slučaj kod para koji se vratio s Tajlanda.

Stivens i Zitner zarazili su se ličinkama takozvane rudarske gliste, a djevojka tvrdi kako su ličinke vjerovatno pokupili šetajući bosonogi po pješčanoj plaži.

Liječnik im je pripisao ivermektin, lijek koji bi trebao ubiti crve koji su se razvili u njihovim tijelima.

Stivens kaže kako je svoju priču podijelila na Facebooku kako bi upozorila sve koji putuju u tropska područja, ali i kako bi ljekari postali svjesniji te zaraze.

– Želimo im pokazati kako to izgleda jer smo mi nekoliko puta morali ići u bolnicu kako bi otkrili što nam je – kazao je Zytner za CTV News.

Dodao je kako su mu stopala svaki dan sve bolje i kako još moraju otići kod dermatologa da im da nešto za oštećenu kožu na stopalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: