Savez za promjene: “Dodik formira horde smrti”

Funkcioneri Saveza za promjene u institucijama BiH održali su danas sastanak u prostorijama Skupštine grada Istočno Sarajevo nakon kojeg su se obratili javnosti.

Ministar sigurnosti Dragan Mektić komentarišući navode predsjednika RS-a o nalogu za hapšenje koji je Savez navodno uputio državnim organima Srbije kazao je da je Dodik napravio tu konstrukciju, kako bi se pokazalo da Savez navodno dira u RS.

Aleksandra Pandurević zastupnica SDS-a kazala je da to što radi Dodik ima veze s tim da nema odgovor ni na jedno drugo pitanje.

“Da se ne bi pričalo o srpskoj nečasti zbog koje smo došli na tapet, da ne bi pričalo o propasti robnih rezervi, o onom sto je radilo Pravobranilaštvo RS-a, brojim kriminalnim aferama, zato izmišlja laži i mi trebamo da se branimo o od njegovih laži”, rekla je.

Naglasila je kako je sramno što je ljude koji su danas organizovali konferenciju za novinare nazvao “poturicama”. Ministar Mektić je naveo da Dodik laže jer ne smije da priča o ekonomiji i zapošljavanju te kandžiji sa kojom tjera omladinu iz RS-a.

“Uništio ekonomiju i formira horde smrti a djeca sirotinje više neće ići u rat”, poručio je Mektić, prenose Vijesti.ba.

Ministar Šarović je kazao da su u laži kratke noge i da je najveća šteta što one dolaze od predsjednika RS-a.

“Ne moramo biti u istoj stranici i da djelimo iste ideje ali ne očekujemo od prvog čovjeka RS-a da širi govor mržnje i da nas dijeli, sije strah u RS-u i priziva rat”, kazao je.

Ovako moramo da se stidimo predsjednika koji šalje lošu sliku o Republici Srpskoj, dodao je Šarović.

Be the first to comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: